Pite me mish - receta hap pas hapi

Djathë i konzervuar




Te gjithe ne duam qe te kemi djath per servim,sallata etj ne cdo kohe dhe cdo moment,por te pasur nje sasi djathi gjithemone te fresket dhe gjithemon  ne dispozicion,nje sasi djathi do te konzervojme sipas procedures ne vijim:


Perbersit:

  • 1 kg djath
  • 1 l vaj ulliri
  • Rozmarin
  • Spec djeges
  • Piper i zi kokerr

Udhezimet:

Djathin e prejm ne katrorka te vogla derisa eshte i fresket.

Shtojme ne kavanoze nje rend djath, nje melmesa si rozmarin,rigon,piperi kokerr etj.

Prap djath prap melmesa derisa te mbushet kavanozi.

Me pas shtojme vaj ulliri derisa te mbushet kavanozi dhe mbyllim me kapak hermetikisht.

Kjo menyre e konzervimit te djathit ndihmon qe djathi te qendroje per nje kohe mjaft te gjate me shije te mire dhe aromatike.




Commentaires